În calendarul popular pe data de 24 iunie sunt sărbătorite Sânzienele sau Drăgaica. În tradiția populară, sânzienele sunt fete frumoase, care trăiesc în păduri sau pe câmpii. Se spune că aceste zâne dau puteri florilor și buruienilor transformându-le în plante medicinale în preajma sărbătorii. În unele zone această sărbătoare se numește Cap de Vară.

Specialiștii au făcut un horoscop al sânzienelor din care poți afla ce fel de zână ești în funcție de zodia ta.

Horoscopul sânzienelor

În tradiția populară, sânzienele sunt zâne bune care umblă noaptea. În această zi de sărbătoare în România sunt respectate mai multe tradiții. Există însă și un horoscop special din care poți afla ce fel de zână ești în funcție de zodie.

Berbec: Sirenă de munte

Glasul tău poate ajunge departe, dacă îți propui asta cu adevărat. Principala ta armă de seducție este cântecul, dar îl scoți la iveală doar în fața oamenilor care merită să îl asculte.

Taur: Zâna macilor

De regulă, sânzienele apar în lanurile cu flori, fiind ființe asociate cu dragostea. Femeile din această zodie sunt extrem de pasionale și pun foarte multă pasiune în orice fac.

Gemeni: Zâna primăverii

Ești mereu pregătită să ajuți pe oricine și să alini suferința. De aceea cei mai mulți consideră că aduci primăvara în viața lor.

Rac: Sirenă de ocean

Ești mereu gata să descoperi lucruri inedite. Toată viața ți-o petreci meditând cu privirea spre mare.

Leu: Driada

Ești o persoană foarte timidă și mereu te vei sprijini pe cineva puternic, un stejar. Pe acesta îl consideri arborele vieții. (dridele sunt nimfe din mitologia greacă)

Fecioară: Nimfă de apă

Mereu poți analiza foarte bine orice situație și îi poți ajuta pe cei din jurul tău. Nimfa de apă îi ajută mereu pe cei care o înconjoară.

Balanță: Nimfă de munte

Ai un spirit foarte energic și dacă ai putea ai face numai vrăji bune. Cei mai mulți îți pot spune și năluca.

Scorpion: Zâna ierburilor vindecătoare

Femeile scorpion sunt persoane extrem de vesele și agreabile. Acestea au capacitatea de a-i alina pe cei din jur și de a-i vindeca doar prin felul lor de a fi.

Săgetător: Nimfă de foc

Nimic nu te poate face să renunți la ceea ce își dorești. Nu te dai niciodată în spate în fața unor situații limită.

Capricorn: Zâna răsăritului de soare

Te asemeni cu un răsărit de soare. Apari doar câteva minute și le iei ochii tuturor. În viața de zi cu zi sunt puțin cei care reușesc să te descopere.

Vărsător: Zâna apusului de soare

Îți place să apari mai mult seara și de fiecare dată îi impresionezi pe cei din jur. Adori să faci cât mai multe victime.

Pești: Naiadă

Apariția ta luminează viața oricui. (naiadele sunt nimfe de ocean)

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE