Rețeta de prăitură fără coacere cu ciocolată este ideală pentru cei care nu vor să încingă cuptorul, mai ales pe canicula din aceste zile.

Este un desert ușor de preparat pe care vei dori să îl repeți iar și iar. E atât de bun încât îți lingi degetele!

Pentru prăjitura fără coacere cu ciocolată ai nevoie de un pachet de biscuiți digestivi (24 de biscuiți), o treime de cană de zahăr pudră, o treime de cană de unt topit și o jumătate de cană de frișcă lichidă.

Rețetă de prăjitură fără coacere cu ciocolată

De asemenea, îți mai trebuie două lingurițe de esență de vanilie, 150 de grame de ciocolată neagră, rasă, o ciocolată cu lapte sfărâmată în bucățele.

Biscuiții au un rol foarte important în prepararea acestei prăjituri, în lipsa aluatului, a foilor pe care de obicei le bagi la cuptor atunci când faci un astfel de desert.

Faptul că prăjitura este fără coacere presupune mai puțină bătaie de cap. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fii atent/ă la anumite detalii.

În rândurile de mai jos îți vom spune cum trebuie să prepari rețeta de prăjitură fără coacere cu ciocolată.

Zdrobește bine de tot biscuiții și adaugă untul topit și zahărul pudră peste ei. Amestecă bine cu ajutorul unui mixer. Dacă nu te descurci foarte bine cu zdrobitul biscuiților, poți să îi înmoi câteva secunde în apă și să îi bagi în blender.

După ce ai amestecat bine cu ajutorul mixerului, ar trebui să obții o compoziție cu aspect de cremă ori de blat de prăjitură nici foarte moale, nici foarte tare.

Prăjitura se încheagă bine lăsată la rece

Tapetează un vas de copt cu hârtie pergament și pune compoziția aceasta în el. Lasă blatul special format din biscuiți la rece (poți să pui în frigider) timp de aproximativ 30 de minute.

În timp ce compoziția din biscuiți și unt stă la rece, toarnă frișca lichidă într-o oală. Aragazul trebuie dat la foc mic. Adaugă în timp ce amesteci cu o lingură de lemn, treptat, esența de vanilie.

Când frișca ajunge în punctul de fierbere, adaugă ciocolată neagră rasă și bucățile de ciocolată cu lapte. Amestecă bine până când bucățile de ciocolată s-au contopit cu frișca.

După ce ai obținut crema, toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și lasă prăjitura la rece pentru 2 ore. După ce o vei scoate din frigider, aceasta va fi numai bună de consumat și se va tăia ușor cu cuțitul. Sursa rețetei: sodelicious.ro.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE