Vă spunem de ce aveți nevoie pentru rețeta de cremșnit franțuzesc, dar și modul în care se prepară acest desert cremos.

Desertul este cunoscut și sub denumirea de tort Napoleon, iar în Franța cremșnitul se mai numește și „Mille-Feuille”.

Pentru acest desert îți trebuie 3 foi de aluat pentru cremșnit (poți găsi în comerț gata făcute). Noi o să îți spunem cum prepari crema demențială a acestei prăjituri speciale.

Pentru cremă ai, așadar, nevoie de un litru de lapte, 6 gălbenușuri, esență de vanilie, 8 linguri de amidon, 200 de grame de zahăr pudră, 100 de grame de unt, o fiolă de gelatină.

Pentru decor trebuie să ai zahăr pudră, 3 linguri de apă și trei linguri de cacao. Prima oară, înmoaie gelatina într-un bol cu apă rece și amestecă până când aceasta se integrează bine în apă.

Rețeta de cremșnit franțuzesc: mod de preparare

Încălzește 750 mililitri de lapte împreună cu vanilia și untul. Amestecă restul de 250 de mililitri de lapte împreună cu amidonul, care va fi diluat în acest lichid într-un castron. Adaugă apoi gălbenușurile și continuă să amesteci.

Se toarnă treptat laptele fierbinte care a ajuns aproape de punctul de fierbere împreună cu vanilia și untul. Folosește un tel, iar dacă nu te descurci, bagă mixerul în priză la viteză medie. Se pune din nou crema la foc mic și amestecă în continuare până când se îngroașă bine de tot.

Ai foarte mare grijă la cum amesteci. Nu e indicat să se prindă de fundul vasului. Ia de pe foc crema și adaugă foaia stoarsă de gelatină după ce a fost lăsată în apă.

Încorporează gelatina. Răstoarnă crema într-o tavă și las-o la răcit la frigider preț de câteva ore.

Cu privire la foile de cremșnit franțuzesc, este bine să le tai în formă pătrată (3 pătrate de dimensiuni identice). Pune fiecare pătrățel pe o foaie de copt.

Adaugă deasupra un strat fin de zahăr. Pune apoi foile în cuptorul setat la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Foile de cremșnit trebuie să aibă un aspect auriu după ce le scoți din cuptor și să fie crocante.

Cum se face decorarea cremșnitului

După ce ai corectat marginile (asta dacă nu ai tăiat cum trebuia de la bun început), taie 2 din cele 3 aluaturi în 6 părți egale.

Ultima parte este cea mai simplă. Peste o foaie, pune un strat din crema lăsată la frigider, apoi o parte din aluatul tăiat și fărâmițat la corectarea marginilor. Pune un alt strat de cremă, iar deasupra un strat din aluatul tăiat.

Acum ne vom ocupa de decorarea cremșnitului. Amestecă zahărul pudră cu 3 linguri de apă până vei avea o cremă groasă. Întinde această cremă peste cremșnit.

Începe să amesteci apoi cacaoa într-un castron mai mic împreună cu câteva picături de apă până obții o cremă lichidă. Pune crema într-o pungă cu colțul aerisit și presați apoi crema de cacao trăgând linii paralele peste întreaga prăjitură. Pune prăjiturile la rece din nou pentru aproximativ o oră.

Această rețetă este preluată de pe site-ul bucătăraș.ro și adaptată de FANATIK.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE