Gazetarul este înmormântat joi, 1 iulie, slujba începând la ora 12:00. Rudele și prietenii petrec ultimele clipe alături de cel cunoscut ca și „Nea Țuțu”, un om cu un suflet mare, care a lăsat în urma sa multă durere și suferință.

Florin Condurățeanu pleacă la Ceruri, dar nu singur, ci cu câteva amintiri și lucruri pe care le-a îndrăgit pe parcursul celor 71 de ani pe care i-a trăit pe Pământ.

Regretatul jurnalist va avea în sicriu o eșarfă cu echipa lui de suflet, Rapid, despre care a scris cu numai câteva ore înainte să sufere stopul cardio-respirator ce i-a adus decesul.

Florin Condurățeanu, înmormântare. Jurnalistul va fi îngropat cu câteva lucruri de suflet

De asemenea, Nea Țuțu va avea în sicriu și ziarul pentru care a scris în ultima perioadă, precum și un tricolor, vedeta fiind un patriot adevărat.

Familia lui Florin Condurățeanu a declarat că regretatul jurnalist și om de televiziune va pleca dintre noi și cu o scrisoare emoționantă primită de la o avocată pensionară.

Gabriela Condurățeanu, soția gazetarului, a rămas impresionată de gestul avocatei și a mărturisit că nu se aștepta la un asemenea lucru din partea cuiva care i-a urmărit soțul din umbră.

„El era un om bun și extrem de generos, lucru care s-a văzut acum un exod de iubire. Au venit aici oameni pe care el i-a cunoscut și i-a iubit.

O doamnă avocat pensionară mi-a lăsat o scrisoare pentru el. I-am pus-o în coșciug. M-a impresionat. Mulțumesc acestei doamne și tuturor celor care au venit să-și ia rămas bun de la el. 

Durerea e foarte mare. Nu mă pot obișnui nici măcar cu ideea că deschid ușa și nu îi mai aud vocea”, a declarat Gabriela Condurățeanu la România TV.

Ce conține scrisoarea lăsată de avocată pentru Florin Condurățeanu

„Dragă Florin, te-am urmărit de 50 de ani. Ne-ai umplut viața cu vorbele tale, sfaturile tale, inteligența ta, pasiunea ta, dăruirea și, mai mult decât atât, sufletul neprețuit. Noi nu te vom uita niciodată. 

Exemplul tău și vorba ta: »ne pupi pe suflet» va rămâne în istorie asemeni poeziei lui Eminescu. Ai fost eroul nostru, eroul național. Rămâi nemuritor”, este scrisoarea avocatei către Florin Condurățeanu, notează dcnews.ro.

Florin Condurățeanu nu a vrut să audă de spital. A murit acasă

Florin Condurățeanu își va dormi somnul de veci la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, fiul său dezvăluind că jurnalistul nu s-a gândit prea tare la viața sa, ci numai la a oamenilor pe care i-a ajutat.

Răzvan a mărturisit că regretatul om de televiziune nu a vrut să meargă în spital în ziua în care și-a pierdut viața, deși nu avea o stare prea bună. Vedeta a dorit numai să ajungă acasă, „să se întindă puțin”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE