Înghețata este bine venită indiferent de aromă, însă FANATIK îți recomandă una de pepene galben care este extrem de cremoasă și nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Punem pariu că deja le ai în gospodărie.

Este cremoasă, gustoasă și extrem de rapidă, dar mai trebuie ținut cont și de câteva trucuri pentru a ieși totul ca la carte, mai ales dacă este prima oară când pregătești un asemenea produs.

Înghețată de pepene galben, o rețetă simplă și rapidă

Ingrediente necesare pentru înghețată de pepene galben: 

  • un pepene galben mic
  • un iaurt cu 2-3% grăsime
  • o lingură de îndulcitor sau zahăr
  • 3 picături de esență de vanilie.

Mod de preparare înghețată de pepene galben. Ce trebuie să știi:

  1. Pepenele galben trebuie curățat de coajă, tăiat și lăsat la congelator peste noapte
  2. A doua zi se scoate de la rece și se adaugă bucățile în robotul de bucătărie pentru a se mărunți timp de circa 5 minute
  3. Compoziția obținută se amestecă cu iaurtul simplu
  4. Se adaugă și celelalte două ingrediente, îndulcitorul și esența de vanilie și se amestecă
  5. Trebuie să se formeze o pastă omogenă înainte de a se pune înghețata în forme
  6. Înghețata trebuie să stea la congelator pentru 1-2 ore pentru a se întări bine
  7. Mare atenție să nu stea prea mult la rece pentru că riscă să formeze fulgi de gheață
  8. Se scoate din forme imediat ce au fost luate din congelator
  9. Înghețata este gata să te răcorească într-o zi caniculară!
  10. Poftă bună!

Lucruri interesante pe care sigur nu le știai despre înghețată

  • Potrivit foodstory.ro, prima înghețată a fost realizată în jurul anului 100, în China. Ea conținea gheață, lapte de bivoliță, făină și camfor. Primul desert pe băț de acest gen a apărut în anul 1920.
  • Cea mai populară aromă din lume nu este ciocolata, așa cum probabil ar fi crezut mulți, ci vanilia. Abia a doua aromă este cea de cacao, iar a treia de căpșune.
  • Cei mai mari consumatori de înghețată sunt neo zeelandezii. Ei consumă 28,4 litri de înghețată pe cap de locuitor, fiind urmați de americani și australieni. La polul opus, se află India și Indonezia.
  • Există câteva arome mai ieșite din comun pe lângă cele clasice, printre care se numără de ardei iute, usturoi, bere, brânză cu mucegai sau bacon.
  • Înghețata din ziua de azi a apărut abia în secolul al XVII-lea și se spune că a fost inventată de Francesco Procopio. Era realizată din smântână, ouă și zahăr.
  • Se spune că este nevoie să lingi de 50 de ori o cupă de înghețată pentru a o termina.
  • Cercetătorii sunt de părere că acest desert ne face mai fericiți, asta pentru că activează o parte din zona frontală a creierului, asociată cu fericirea.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE