Vladimir Menșov, regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi”, a murit din cauza infectării cu coronavirus. A fost regizorul celebrului film „Moscova nu crede în lacrimi”, premiat cu Oscar în 1981.

Regizorul avea 81 de ani, iar moartea sa a fost una neașteptată, întrucât părea să aibă o formă ușoară de COVID-19.

Doliu în lumea filmului. A murit Vladimir Menșov, regizorul lungmetrajului „Moscova nu crede în lacrimi”

Vladimir Menșov s-a stins din viață în urma infectării cu coronavirus. Regizorul filmului „Moscova nu crede în lacrimi” avea 81 de ani și nimeni nu și-ar fi imaginat că forma bolii era atât de gravă.

Anunțul a fost făcut de un alt regizor rus cunoscut, Vladimir Hotinenko.

Tocmai am aflat de moartea sa”, a declarat pentru AFP regizorul Vladimir Hotinenko, preşedintele departamentului de lungmetraje din cadrul Institutului de Cinematografie „Gherasimov” din Moscova (VGIK), potrivit AFP, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus, totodată, că nu se aștepta ca Vladimir Menșov să-și piardă viața din cauza virusului SARS – CoV – 2, având o formă ușoară.

„Ştiam că suferea de COVID-19, dar de o formă uşoară; este absolut oribil şi neaştepta”, a mai spus Vladimir Hotinenko.

Studiourile din Moscova „Mosfilm” au confirmat moartea regretatului regizor prin intermediul unui comunicat de presă.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a declarat că decesul regizorului este „o pierdere imensă pentru cinematograful şi cultura noastră”, potrivit sursei citate anterior.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că președintele Vladimir Putin a transmis „cele mai sincere condoleanțe” odată cu aflarea veștii.

Cine a fost Vladimir Menșov

Vladimir Menșov s-a născut în 1939 la Baku, Azerbaidjanul Sovietic. Înainte de a fi regizor, acesta a fost actor.

Lungmetrajul „Moscova nu crede în lacrimi” i-a adus succesul ca regizor, fiind premiat cu Oscar în 1981 pentru cel mai bun film străin.

Totodată, filmul de comedie „Dragoste și porumbei” (1984) i-a adus aprecierea publicului rus, fiind unul dintre cele mai vizionate din Rusia.

Vladimir Menșov a regizat zece filme și chiar a predat regia la Institutul de Cinematografie „Gherasimov”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE