Damian Drăghici a făcut dezvăluiri inedite în platoul emisiunii „40 de întrebări” de la Kanal D, prezentată de Denise Rifai. Artistul suferă de ADHD, o boală destul de cunoscută, însă despre care puțini aleg să vorbească.

Nu sunt mulți cei care știau de faptul că Damian Drăghici face și el parte dintre cei care suferă de această afecțiune. Artistul a vorbit despre acest diagnostic, care i-a adus multe greutăți în trecut.

Ce este, de fapt, ADHD, boala de care suferă Damian Drăghici. Dezvăluiri inedite la Denise Rifai

Damian Drăghici a dezvăluit că suferă de ADHD, o boală cunoscută și destul de dificilă pentru cei care o au. Cunoscutul artistul a vorbit mai mult despre acest subiect în cadrul emisiunii lui Denise Rifai.

ADHD înseamnă o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate ce are la bază o tulburare de neurodezvoltare, având cauze neurobiologice, potrivit spynews.ro.

Această disfuncție apare în urma afectării creierului copilului încă de când se află în pântecul mamei sau chiar și după ce se naște. ADHD apare la copiii născuți prematur, cu o greutate mică sau în urma unor traumatisme, leziuni.

Totodată, boala poate apărea în urma unor infecții cauzate de lipsa temporară de oxigen sau a altor afecțiuni congenitale, potrivit sursei citate mai sus.

Și obiceiurile mamei din timpul sarcinii pot cauza această boală la copil. Dacă mama este stresată, fumează, consumă alcool, droguri sau medicamente interzise, copilul poate suferi de ADHD.

Abuzul, abandonul sau neglijența sunt factori care pot declanșa această boală la un copil.

Artistul a fost supus multor umilințe în trecut din cauza acestei boli. După ce a aflat diagnosticul, Damian Drăghici nu a dorit să se simtă un om bolnav și a făcut tot posibilul să devină un artist complet.

Damian Drăghici, pe culmile succesului datorită bolii de care suferă

Cântărețul a mai spus că nu s-a născut cu această afecțiune, ci s-a ales cu ea din cauza unei traume suferite în copilărie. Acest lucru nu l-a descurajat, chiar din contră. Boala de care suferă i-a adus succesul.

În cadrul unui interviu mai vechi, Damian Drăghici a vorbit despre boala sa.

„Nu este evident că am ADHD? Îmi zboară mintea în continuu. Am început să cânt la țambal la 3 ani și ‘datorită’ ADHD –ului m-am lăsat după vreo șase luni de zile, m-am apucat de pian, iarăși m-am lăsat, m-am apucat de bass, iarăși m-am lăsat, de tobe, iarăși m-am lăsat.

Cred că și de nai m-aș fi lăsat dacă nu s-ar fi întâmplat un mic incident la ansamblul UTC –ului: am cântat greșit și m-au făcut băieții să mă simt prost, iar asta m-a motivat să studiez. Dar nu a fost motivația potrivită, nu a fost din dragoste, ci a fost doar ambiție.

Tot ce am făcut în viața mea am făcut datorită ADHD-ului, nu este de fapt o boală, o tulburare de personalitate, ci înseamnă că în momentul acela nu ești acolo, nu ești prezent, ți-ai dori să fii în altă parte, pentru că ți-ai făcut alte filme.

S-a întâmplat ceva în copilărie, o traumă… asta e explicația științifică”, spunea artistul cu mai mult timp în urmă, potrivit life.hotnews.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE