Rețeta de ou poșat este ideală pentru a-ți începe ziua cu bine. Ouăle pot fi preparate în mai multe feluri, iar aceasta variantă este una dintre cele mai spectaculoase.

Denumirea populară este de ochiuri românești, însă în ultima vreme acestea au devenit cunoscute ca ouă poșate.

Pentru această rețetă ai nevoie de ouă, apă, oțet și sare. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui apa la fiert într-un vas de 1,5 litri.

Rețetă de ou poșat pentru un mic dejun de neuitat

Vasul trebuie umplut în proporție de trei sferturi. Pune două linguri de oțet în apă, căci oțetul va face ca albușurile să nu se separe de gălbenușuri.

Lasă apa la fiert până ce ajunge în punctul maxim, însă ai grijă să nu dea în clocot. Sparge oul și dă-i drumul în apă fierbinte. Lasă-l la fiert timp de aproximativ 3-4 minute fără să îl atingi. Nu amesteca în timp ce acesta este în vas.

În cazul în care oul se lipește de fundul vasului, poți să îl miști ușor, să îl desprinzi. Scoate oul și adaugă puțină sare, după gust.

Reguli de care e bine să ții cont

Este bine să ții cont de câteva sfaturi atunci când te apuci de făcut ou poșat. În primul rând, ouăle trebuie să fie proaspete, pentru că în timpul fierberii acesta va fi mai legat.

Contează foarte mult și ce fel de ustensile ai în bucătărie în prepararea acestui mic dejun savuros. Oala nu trebuie să fie prea mare, dar nici prea mică.

Într-o oală mică, ouăle nu se vor poșa corect, așa că alege un vas mediu, unul asemănător celui în care încălzești o porție de mâncare.

Ouăle trebuie adăugate în apă în momentul în care aceasta începe să fiarbă. De ce? Este simplu. Dacă pui ouăle când apa clocotește, albușurile se vor desprinde în bucăți. Dacă apa este rece, atunci se vor desprinde de gălbenușuri. Maximă atenție la acest aspect!

Ca să fii sigur că ouăle vor ieși calumea, poți să spargi ouăle înainte într-un vas de ceramică și abia apoi să le pui în oala cu apă.

Nu lăsa prea mult ouăle în apă. Cele 3-4 minute sunt mai mult decât suficiente. Chiar și câteva secunde peste cele 4 minute pot strica gustul ouălor. Ele trebuie să fie învelite în albuș, iar gălbenușul trebuie să fie unul cremos.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE