Toate gospodinele caută cele mai eficiente metode pentru a elimina mirosul neplăcut din frigider. Există însă o soluție ieftină și care dă rezultate uimitoare.

Praful minune care curăță perfect frigiderul este bicarbonatul de sodiu.

O gospodină a pus un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider

Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu se pot curăța aproape toate obiectele din bucătărie. Acesta este foarte eficient și în cazul în care vreți să spălați frigiderul și să scăpați de mirosuri dezgustătoare.

Dacă ați uitat mâncare în frigider sau unele legume și fructe s-au stricat nu vă neliniștiți. Mirosul urât poate fi eliminat imediat printr-o metodă extrem de simplă.

Într-un castron puneți bicarbonat de sodiu pe care îl diluați în apă. Luați recipientul și introduceți-l în frigider. Trebuie să-l lăsați câteva ore și toate mirosurile neplăcute vor dispărea. Veți constata însă, că bolul cu bicarbonat va mirosi urât, și asta pentru că bicarbonatul atrage mirosurile nedorite.

Există și o altă soluție extrem de eficientă pentru curățarea frigiderului. Și oțetul poate face minuni. Amestecați într-un castron apă caldă cu un pahar de oțet (sau 100 g de bicarbonat de sodiu). Cu această soluție puteți spăla suprafețele murdare. Apoi ștergeți cu o lavetă sau un burete curat.

Pentru ca frigiderul să funcționeze bine temperatura setată trebuie să fie între 0-5 grade. Astfel mâncarea nu se va strica și va fi păstrată cum trebuie.

Frigiderul nu trebuie să fie supraîncărcat, pentru că se poate bloca unitatea de răcire. În alte cazuri ușa ar putea rămâne deschisă și atunci alimentele se vor strica.

Cum se curăță mașina de spălat

Această soluție poate fi folosită și pentru mașina de spălat, în cazul în care simțiți că emană un miros urât. Soluția din apă și oțet se pune în recipientul pentru detergent. Apoi dați drumul la mașină pe cel mai scurt program.

Puteți folosi și bicarbonatul de sodiu pentru a curăța mașina de spălat. Puneți praful în locul detergentului apoi dați drumul la mașina de spălat rufe pe un program normal.

Bicarbonatul este perfect și pentru dezinfectarea tuturor obiectelor din baie. De asemenea poate fi folosit și pentru îndepărtarea murdăriei de pe pardoseală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE