Mihaela Bilic este una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România. Sfaturile ei despre alimentație sunt printre cele mai citite de cei care își doresc o viață sănătoasă, alimentându-se cum trebuie.

Întrebată la un moment dat dacă există vreun desert pe care oamenii îl pot consuma fără să își facă prea multe griji, nutriționista a oferit un răspuns neașteptat.

Mihaela Bilic susține că ciocolata este cel mai deștept dulce, mai ales cea preparată cu multă cacao.

Mihaela Bilic: Ciocolata neagră, cel mai deștept desert

„Ciocolata e sănătoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a declarat Mihaela Bilic pentru adevărul.ro.

Bilic se referă la ciocolata neagră, cea care nu conține foarte mult zahăr și este destul de prietenoasă cu organismul uman. Cu toate că nu o consideră dietetică, nutriționista susține că această ciocolată are niște proprietăți care nu pot fi negate.

Specialista în nutriție nu recomandă produsele care conțin foarte mult zahăr. Zahărul, în general, este considerat cel mai ieftin drog de către mulți nutriționiști și provoacă o serie de probleme de sănătate începând cu afectarea dinților până la diabet.

Zahărul este nociv pentru organism

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză și cere tot timpul dulce.

Însă zahărul în sine, și aici mă refer la orice agent de indulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanță care în organism aduce strict energie pentru mișcare și calorii goale.

În zahăr avem o moleculă de glucoză și una de fructoza. În momentul în care ajunge în organism, glucoza este folosită ca și combustibil de toate celulele. Fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominală și steatoză hepatică”, a mai spus Mihaela Bilic.

Opiniile Mihaelei Bilic au revoluționat în ultimii ani felul în care oamenii se raportează la ceea ce consumă. Nutriționista e printre puținele care nu recomandă o anumită dietă celor care vor să slăbească ori să se mențină în formă.

De fiecare dată când a oferit sfaturi, a vorbit depre părțile bune și rele ale alimentelor pe care le consumăm zi de zi.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE