Gică Hagi a investit sume serioase în hotelul de lux Iaki de la Mamaia, afacerea fiind însă afectată de pandemia de coronavirus, ”Regele” fiind obligat să scape de o parte din angajații de la stabilimentul de lux de pe litoralul românesc.

Gică Hagi, probleme în afaceri?

Conform Wowbiz, Gică Hagi pare să aibă o serie de probleme în a gestiona afacerea pe care, cu ani în urmă, a pornit-o pe litoral, hotelul de lux Iaki având, ca mai toată industria Horeca, de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.

Astfel, susține sursa citată, conform actelor contabile depuse de managementul de la Hotelul Iaki din Mamaia, în anul 2020, profitul unității a scăzut dramatic, fiind la doar 17% față de anul anterior, iar Gică Hagi a fost nevoit să ia măsuri stricte pentru a evita apariția unor probleme mai mari.

Mai exact, în 2020, hotelul Iaki a avut, conform sursei citate, un profit de 425.039 de lei, în timp ce cu un an înainte se înregistraseră 2.496.340 de lei, sumele înregistrate fiind cele mai mici din ultimii 20 de ani.

Gică Hagi a concediat din angajați

Cu un profit diminuat foarte mult, Gică Hagi a fost nevoit să ia o serie de decizii dificile cu privire la minimizarea impactului economic generat de pandemia de coronavirus.

Așa că, dacă în 2019 hotelul patronat de Gică Hagi avea 136 de angajați, 2020 l-a prins cu un personal mult redus, de doar 113, mai informează sursa citată, semn că ””Regele” fotbalului românesc a făcut tot ce i-a stat în putință să își salveze afacerea.

De altfel, pare-se, anul 2020 a fost pentru Gică Hagi, la fel ca și pentru mulți alți investitori din industria ospitalității, cel mai slab an cu putință, hotelul din Mamaia care-l patronează înregistrând cele mai mici încasări de la deschiderea din 2009.

Cum se descurcă Gică Hagi în turism

Chiar dacă profitul net a scăzut dramatic, se pare că, totuși, afacerea lui Gică Hagi are toate șansele să își revină, mai ales după ce restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate, iar anul acesta industria ospitalității de pe litoral pare să își fi revenit în ceea ce privește numărul de turiști.

Mai mult, printr-o serie de decizii inspirate luate anul trecut, se pare că Gică Hagi a reușit să păstreze hotelul pe linia de plutire, cifra de afaceri înregistrată fiind de 13,1 milioane de lei, iar datoriile pe care le avea stabilimentul de lux din Mamaia au scăzut și ele cu aproape 20%, iar lichiditățile de care dispune societatea sunt și ele remarcabile: peste 2.5 milioane de lei.

Gică Hagi s-a lansat în turism în 1999

Gică Hagi este unul dintre cie mai vechi oameni de afaceri când vine vorba de turismul de lux de pe Litoralul românesc. Astfel, deschiderea hotelului Iaki, făcută în 2001, după doi ani de reamenajări, l-a lansat, practic, pe Gică Hagi în lumea mare a investitorilor din această industrie.

Mai mult decât atât, timp de mai bine de un deceniu, până când, de fapt, oamenii de afaceri au sesizat potențialul turistic al zonei, hotelul lui Gică Hagi este cel mai luxos de pe Litoralul românesc.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE