Singurul „Kid Show” produs în România promovează talente pe bandă rulantă, iar unul dintre cei mai apreciați tineri „nășiți” de Dan Negru în lumea show-bizz-ului este Flavius Hosu, actualul baterist al legendarei formații Phoenix. Lui Flavius, norocul i-a surâs ca într-un film produs la Hollywood. Prestațiile lui Hossu în cadrul „Next Star”, emisiunea prezentată de Dan Negru, a cucerit internetul. N-a trecut mult și i-a atras atenția lui Nicu Covaci, liderul celei mai vechi trupe rock românești, care l-a luat alături de el, deși Flavius se afla la o vârstă fragedă.

Acum, după mai bine de un deceniu, Flavius Hosu este toboșarul trupei Phoenix, iar de curând a avut o nouă performanță de excepție, în cadrul concertului susținut de formația din care face parte, pe scena Festivalului Medieval de la Sighișoara. Tot atunci, s-a petrecut revederea încărcată de emoție cu Dan Negru, cel care l-a propulsat în show-bizz și care a fost amfitrionul acestui rendez-vous de tradiție pentru cultura română.

„Acum nu mai puțin de 12 ani, la emisiunea „Next Star”, pe care eu o prezint de atâta vreme, a fost prezent un puști, pe nume Flavius Hosu. Băiatul a cântat fenomenal și a devenit viral. Ulterior, l-a văzut Nicu Covaci și a spus, încă de atunci, că acest băiat trebuie să devină toboșarul trupei Phoenix”, a declarat Dan Negru, în exclusivitate pentru FANATIK.

Dan Negru: „Nicu Covaci a avut un fler fabulos. De acum 12 ani a spus că Flavius va ajunge un toboșar de vis!”

Vedeta Antenei 1 și-a continuat destăinuirile: „Ulterior, am aflat că mulți au fost uimiți, că un copil ar putea ajunge să cânte la Phoenix, însă Nicu Covaci a avut un fler fabulos. De la început, a fost convins că Flavius va ajunge un baterist de vis. Acum 12 ani l-a cooptat în cadrul trupei și acum a devenit un superstar! Eu am mai schimbat mesaje cu tatăl lui Flavius, dar în tot acest timp, pe băiat nu l-am mai revăzut niciodată”.

Timp de 12 ani, Dan Negru a primit din partea tatălui lui Flavius diverse fotografii, realizate în timpul concertelor sau ale turneelor trupei Phoenix. Însă, în memoria realizatorului TV rămâne viu un episod care datează chiar de la începuturile lui Flavius în lumea artistică. Pentru că familia Hosu este originară din Bistrița, înaintea primei emisiuni la care puștiul urma să participe, Flavius și părinții săi au plecat spre București cu două zile înainte.

Dan Negru și actualul baterist al trupei Phoenix, acum 12 ani (sursa arhivă personală Dan Negru)
Dan Negru și actualul baterist al trupei Phoenix, acum 12 ani (sursa arhivă personală Dan Negru)

Cum a înlocuit Hosu „rabla” în limuzină, după 12 ani de concerte

Povestea drumului făcut la București în vederea participării la emisunea „Next Star” a fost rememorată de Dan Negru, iar, pentru că nimic nu este întâmplător, surprizele au continuat…

„Aveau o rablă de mașină, iar tatăl lui Flavius mi-a spus: „Uneori se mai strică, așa că, pentru a fi siguri că vom ajunge la timp, am decis să plecăm cu două zile, înainte”. Acum, după 12 ani, Hossu senior m-a luat de mână și mi-a arătat un Ford superb, spunându-mi: „Domnu’ Dănuț, aceasta este mașina noastră actuală și totul i se datorează doar lui Flavius. Gata, nu mai venim cu rabla!”. M-a emoționat foarte tare, mi s-a făcut piele de găină…”, a povestit realizatorul TV.

Dan Negru a rememorat, în detaliu, episodul revederii cu Flavius, la Sighișoara. Astfel, a sosit momentul unei noi surprize: „Am stat cu ochii pe el, l-am filmat, pentru că l-am revăzut împlinit. Dar „bomba” a fost alta. La un moment dat, Flavius mi-a spus: „Domnu’ Dănuț – că așa se încăpățânează el să-mi spună – vreți să faceți o poză și cu prietena mea?”. Ei bine, atunci când fata și-a făcut apariția, mi-a amintit că și ea a fost participantă la „Next Star”, exact în aceeași emisiune cu Flavius!”.

Nășicul” Dan Negru este extrem de bucuros pentru faptul că foștii participanți la emisiunea sa au rămas prieteni, peste timp, ba mai mult, unii dintre ei s-au și îndrăgostit. Dincolo de satisfacția profesională, a recordmanului audiențelor care realizează una dintre cele mai apreciate emisiuni din țară, pentru vedeta Antenei 1 au venit, aproape în același timp, bucuriile personale, unele poate și mai importante.

Liderul trupei Phoenix l-a urmărit pe internet, din Spania

Am aflat și cum Nicu Covaci, fondatorul Phoenix, „a pus ochii” pe Flavius Hossu. Nu-l văzuse la televizor, ci l-a observat pe internet, acolo unde adolescentul baterist devenise deja vedetă. Aflat în Spania, unde locuiește de mai mulți ani, Covaci vizionase ediția emisiunii în care Flavius triumfase la „Next Star”. Și atunci a început aventura, iar Flavius Hossu cântă și astăzi alături de Phoenix, în concerte „fabuloase, precum cel de la Sighișoara”, așa cum avea să ne mărturisească Dan Negru.

De altfel, în altă ordine de idei, „Regele audiențelor” ne-a precizat, la final, că, „după această întreagă perioadă de restricții, lumea este avidă de concerte și de socializare. Mă bucur că am prezentat acest eveniment, dar cel mai important este că am fost profund fericit cu ocazia revederii cu Flavius, care mi-a produs aceste trei surprize, întâlnirea, mașina și… iubita”.

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix (sursa hepta.ro)
Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix (sursa hepta.ro)

Nicu Covaci: „Un tip bine educat. Nu este un închipuit sau un fanfaron!”

Așa cum se întâmplă de obicei în cazul concertelor formației Phoenix, inclusiv la Sighișoara n-a fost loc să arunci un ac. După încheierea festivalului, Nicu Covaci era și el, precum celălalt timișoarean din povestea noastră, Dan Negru, extrem de bucuros, pentru succesul spectacolului. Evident, din discuția noastră nu putea lipsi „subiectul” Flavius Hosu…

„Flavius este un băiat nemaipomenit! În primul rând, este un tânăr foarte bine educat, nu e un închipuit sau un fanfaron. L-am adus la Phoenix pe când avea vârsta de 13 ani și s-a integrat excelent. Are o tehnică deosebită și o independență colosală, pe scenă. Fiecare mână, fiecare picior fac altceva, cu o precizie incredibilă. De asemnea, este un tip plăcut, care nu deranjează pe nimeni. Stă pe craca lui, cum s-ar zice, așa că, mai bine de atât nu se poate”, a declarat Nicu Covaci, în exclusivitate pentru FANATIK.

Liderul Phoenix și-a amintit de momentul în care l-a văzut, pentru întâia oară pe tânărul care urma să devină viitorul toboșar al trupei. „Eu am fost impresionat din prima clipă. Flavius câștigase ediția acelei emisiuni – concurs și meritase cu desăvârșire”, a completat Nicu Covaci.

În această perioadă caniculară, Phoenix va continua să cânte prin țară. Cererea este mare, pentru că, așa cum spunea și Dan Negru, românii sunt avizi de spectacole de calitate, după lunga perioadă de restricții.

„Mitraliera din Carpați”, pe scenă de la vârsta de 4 ani

Revenind la Flavius Hosu, trebuie spus că tânărul se bucură de faimă de ani buni și grație talentului său de percuționist a primit porecla „Mitraliera din Carpați”. Se mândrește cu faptul că l-au atras instrumentele de percuție încă de la vârsta de doi ani și că a început să-și dezvolte această pasiune în momentul în care, de ziua lui, a primit cadou un set de tobe. Mai târziu, când abia împlinise patru ani, a avut loc prima sa apariție scenică.

În septembrie 2005, când viitorul baterist al trupei Phoenix împlinise 5 ani, a fost prezent pentru prima dată la Festivalul Național Concurs „Curierul” din Pitești, unde s-a clasat pe locul 1. În iarna aceluiași an, după ce a participat la un Festival internațional de Jazz la Brașov, a cântat, pentru prima oară, cu o trupă americană în direct, fără nicio repetiție.

Până să ajungă la Next Star, Flavius a uimit asistența la festivalul de jazz de la Gărâna, cu un recital care a durat 20 de minute. Mai târziu, la 31 mai 2014, a cântat în deschiderea lui Dave Evans, primul solist al trupei AC/DC. În momentul în care, surprinzător pentru unii, Nicu Covaci a acceptat să coopteze în trupă un copil, în defavoarea unui baterist experimentat care să-l înlocuiască pe Ovidiu Lipan „Țăndărică”, Hosu a fost nevoit să învețe 24 de piese din repertoriul formației, în curs de numai o săptămână.