Peste 200 de jandarmi au făcut front comun și au cerut în instanță mărirea soldei în condițiile în care veniturile lor se calculează în funcție de salariul minim pe economie, care a tot crescut în ultimii ani.

Avocatul jandarmeriței agresată la 10 august 2018 a arătat, în fața judecătorilor, că soldata încasată de Ștefania Nistor este de 1.900 de lei, fără să fie incluse alte sporuri sau adaosuri.

Jandarmerița Ștefania Nistor a pierdut procesul cu statul. Ce solicita

Trei ani s-au judecat cei peste 200 de jandarmi cu instituția care i-a angajat, rezultatul final fiind aflat recent. Din păcate, judecătorii au decis în defavoarea lor.

„S-a ajuns în situația absurdă ca un jandarm debutant încadrat la 01.01.2018 să beneficieze de o soldă de funcție de 1,900 lei așa cum spune H.G. 846/2017 fără sporuri și alte adaosuri. 

Un polițist cu 10-15 ani vechime are aceiași salariul de funcție de 1.900 lei pentru că angajatorul include în solda de funcție a acestuia și sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu.

Este vorba de spor de dispozitiv, spor de confidențialitate, spor de pericol deosebit, spor- solda de merit, etc”a arătat avocatul Ștefaniei în instanță, conform wowbiz.ro.

În această situație judecătorii au decis că solda este calculată corect din punct de vedere legal. Așadar, aceasta a rămas neschimbată în cazul celor 200 de jandarmi care au deschis procesul.

Ce se întâmplă cu Ștefania Nistor după protestul din 10 august 2018

În ceea ce o privește pe Ștefania Nistor după incidentele din 10 august 2018, aceasta a fost mutată de la Brigada Specială de Intervenție la Batalionul 5 al Jandarmeriei, care se ocupă cu ordinea publică.

Tânăra a mărturisit că a fost marcată de episodul în care a fost deposedată de pistol, precizând că era la un pas să fie linșată de protestatari.

Femeia nu a prezentat urme fizice majore după protestele de acum 3 ani, deși șefii spuneau inițial că jandarmerița ar putea ajunge paralizată.

Dosarul violențelor de la data respectivă nu au ajuns la niciun rezultat, în schimb agresorii Ștefaniei Nistor au fost condamnați definitiv.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE