Aceasta este o rețetă delicioasă, care se face rapid și este și răcoritoare datorită faptului că are fructe proaspete în ea. Nu avem nevoie de prea mult ingrediente, dar rezultatul este unul spectaculos!

Rețetă de prăjitură răsturnată cu caise, zahăr ars și pandișpan pufos

Ingrediente pentru această rețetă:

1,4 – 1,5 kg caise
220 g zahăr
50 g unt

Aluat pandișpan
8 ouă
1 praf bun de sare
200 g zahăr
1 linguriță extract de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat
200 g făină

Mai avem nevoie și de:

150 g gem fin de caise
50 g fulgi de migdale
500 g frișcă bătută și îndulcită cu 25 g de zahăr pudră și  vanilie

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu caise și caramel

Începem această rețetă de prăjitură prin a desprinde sâmburele din caise, iar apoi ne ocupăm de zahărul ars. Punem într-o crăticioară 200 g de zahăr la foc mic și nu trebuie să adăugăm apă.

După aceea, îl punem în forma pentru prăjitura noastră, pe care am pregătit-o anterior și trebuie să-l clătinam rapid pentru ca sosul să ocupe uniform toată tava.

După aceea, trebuie să lăsăm forma să se răcească timp de 15 minute. Punem cuptorul la încins la 180 de grade cu ventilație și ne ocupăm între timp să așezăm caisele peste caramelul de mai devreme.

Peste ele punem și 50 g de unt și punem tava la cuptor pentru 25 de minute. În timp ce caisele se coc, pregătim un pandișpan cu vanilie.

Separăm ouăle și punem albușul, alături de un praf de sare într-un bol și trebuie să le batem, iar apoi punem zahărul și vanilia până avem o spumă densă.

Punem și gălbenușurile, cernem făină și omogenizăm totul. Apoi, scoatem caisele de la cuptor, turnam aluatul peste ele și îl nivelăm, iar după aceea punem din nou tava la cuptor pentru încă 35 de minute, tot la 180 de grade.

În acest moment, prăjitura noastră este gata și trebuie să ne ocupăm să o răsturnam.

Pentru acest lucru ne trebuie un platou care să aibă circa 33 cm diametru și un lucru foarte important este că prăjitura trebuie răsturnată imediat cum este scoasă din cuptor, pentru că altfel nu va mai putea face acest lucru din cauza caramelului.

Desprindem marginile de jur împrejur, acoperim forma noastră cu platoul respectiv și întoarcem rapid tava de pe o parte pe alta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE