FANATIK îți aduce o prăjitură pufoasă cu prune proaspete sau din conservă, un preparat inedit cu care nu vei da greș în fața celor dragi sau atunci când ai invitați.

Desertul nu conține foarte multe ingrediente, de aceea nu este unul complicat sau care să cadă greu după masă. În plus, are un plat pufos ca de pandișpan.

Prăjitură cu prune, o rețetă la îndemâna tuturor

Un alt lucru important când vine vorba de această rețetă este faptul că nu are nevoie de un timp foarte mare de preparare, undeva în jur de 30 de minute.

Coacerea nu durează la rândul ei prea mult, așadar nu va fi nevoie să stai în bucătărie zilele astea, în condițiile în care oricum este cald afară.

Ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura cu prune sunt, potrivit bucataras.ro, următoarele:

  • prune proaspete sau din conservă, în suc propriu
  • 10 linguri de făină de calitate superioară
  • 5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • o esență de vanilie.

Cum se pregătește prăjitura cu prune. De ce trebuie să ții cont:

  1. Albușurile și gălbenușurile de la cele patru ouă se separă în două boluri diferite
  2. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, cu ajutorul unui mixer sau cu telul
  3. La rândul lor gălbenușurile se mixează cu zahărul, uleiul și cele 3 linguri de lapte
  4. Se încorporează peste compoziția de la pasul 3 și albușurile amestecând cu foarte mare atenție
  5. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția de ouă, treptat, în ploaie
  6. Se amestecă întreaga compoziție obținută cu grijă
  7. Se pune și esența de vanilie și este gata de pus în tava tapetată dinainte cu hârtie de copt
  8. Prunele se pun deasupra compoziției de mai sus
  9. Tava se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius
  10. Prăjitura cu prune este gata când trece testul cu scobitoarea. Poftă bună!
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE